מגזיןעובדות מענינות שלא ידעתם על ג’ין

עובדות מענינות שלא ידעתם על ג’ין

ג’ין הינו מוצר אלכוהולי נפוץ וישן מאוד, למרות העובדה שישנם המון קוקטיילים קלאסים שנוצרו על בסיס ג’ין, עדיין הג’ין אינו תופס את המקום הראוי לו בתרבות השתייה הישראלית ואינו פופולארי כמו וודקה, ויסקי, או רום.

אולי אפשר להסביר את התופעה הזאת בעקבות העובדה שלחך שלנו לא תמיד קל להתמודד עם התבלון הייחודי של כל ג’ין, התבלין הדומיננטי במשקה הינו ערער, תבלין המופק מעץ ממשפחת הברושים. אך בסוגים שונים של ג’ין תוכלו למצוא עולם מופלא של תבלינים וטעמים מיוחדים.

במטרה שתכירו את המשקה המיוחד הזה קצת יותר קיבצנו חמש עובדות מעניינות שאולי לא ידעתם על ג’ין:

מומלץ להוסיף לג’ין מים על מנת לחקור את הטעמים הספציפיים שלו:

אם אתם מחפשים להשוות סוגי ג’ין שונים, הנה הטריק: ניתן לדלל כל סוג של ג’ין (בטמפרטורת החדר) עם מים. ברגע שתעשו זאת תוכלו לגלות את האיכויות הספציפיות של כל ג’ין, וכמו כן גם את הפגמים. תראו שכשתוסיפו מים הג’ין יהיה קל יותר לשתייה ותבלינים חדשים שלא הרגשתם לפני יפתחו לפניכם.

יש סיבה שלא עושים צ’ייסרים של ג’ין:

ראיתם פעם אנשים עושים צ’ייסרים של ג’ין באותו אופן שנהוג לעשות עם וודקה ,טקילה, וויסקי ורום? לא, ויש לזה סיבה: ג’ין פשוט לא נולד לזה! למעשה, התמציות הצמחיות בג’ין נועדו לשמש לקוקטיילים, והן מתעוררות לחיים כאשר מעורבבות עם מרכיבים אחרים.

הקוקטייל המפורסם “גימלט” נוצר במקור כדי להלחם במחלה “צפדינה”:

Gimlet  הינו הקוקטייל המפורסם ביותר על בסיס ג’ין והוא מכיל ג’ין, סוכר וליים. הוא נוצר במקור כדי להילחם במחלת “צפדינה” הנובעת כתוצאה ממחסור חמור בוויטמין C. מלחים בספינות שחלו במחלה בעקבות חוסר צריכה של פירות בשילוב מחלות הנגרמות כתוצאה משהייה ארוכה בהפלגות החלו לצרוך ג’ין עם ליים וכך קיבלו את הוויטמינים מהליים והתגברו על המחלה.

לג’ין יתרונות בריאותיים רבים:

גרגרי ערער ידועים בכך שיש להם סגולות רפואיות רבות, בין היתר, יכולת הקלה בשיעולים, הקלת דלקת פרקים, וטיפול בבעיות בעיכול. כאשר נצרך במתינות, ג’ין יכול לעזור לזרימת הדם שלך, לשמור על העור שלך צעיר ואפילו לשטוף החוצה רעלים מהכבד שלך.

עובדה משעשעת:

האם ידעתם שג’ין הוא בעצם בסך הכל וודקה מתובלת? זה מאוד פשוט להפוך וודקה לג’ין בביתכם הפרטי. כל אחד יכול, רק צריך לקנות ערכת ג’ין תוצרת הבית, הכוללת את התבלינים השונים, בניהם כמובן ערער. ובאמצעות השרייה להפוך את בקבוק הוודקה שלכם לג’ין נהדר.

Leave a Reply

Loading...