קוקטייליםמתכון: קוקטייל נגרוני – כל סוגי הנגרוני

כל סוגי הנגרוני

נגרוני הוא אחד הקוקטיילים המדהימים והאהובים עלי באופן אישי. יש משהו קסום בשילוב המושלם הזה בין ג’ין יבש, וורמוט רוסו מתוק והקמפרי המריר, כל כך מורכב ומלא רבדים. מאוד קל להכין נגרוני, הדרך הכי פשוטה היא שילוב של שלושת המרכיבים בכוס עם קרח וערבובון קטן וזהו!. אם זאת, למרות שזהו קוקטייל שלעולם לא נמאס. ישנם המון שינויים שברמנים בצעו במשך השנים לנגרוני כדי ליצור קלאסיקות חדשות ואפילו יש האומרים שמעניינות יותר.

אז בואו נתחיל בקלאסיקה!:

נגרוני Negroni


  • 30 מ”ל     ג’ין יבש
  • 30 מ”ל     וורמוט אדום
  • 30 מ”ל     קמפרי

הכנה: מערבבים בכוס ערבוב את כל המרכיבים ומסננים לכוס עם קרח.

קישוט: סליל תפוז.

ועכשיו נעבור לוורסיות השונות. לקוקטייל הנגרוני יש שלוש תכונות דומיננטיות והן: יבש (ג’ין), מתוק (וורמוט אדום), מר  (קמפרי). שינוי של אחד (או יותר) מהמרכיבים הללו למשקאות טיפה שונים תשנה לגמרי את הטעמים של המשקה. זה מה שכיף! יש כל כך הרבה אופציות, כל כך הרבה משקאות ביטר שיכולים להחליף את הקמפרי, סוגי ג’ין, וורמוטים.. ככה לעולם לא תשתעממו.

בואו נתחיל בג’ין, “נהוג” להכין נגרוני עם ג’ין יבש מלונדון, נסו לשחק ולעשות את הקוקטייל עם סוגי ג’ין שונים ותופתעו לגלות כמה שוני תקבלו בתוצאה!. נסו לדוגמה לערבב את הקוקטייל עם ג’ין הנדריקס! או אפילו בולס ג’ניבר ותקבלו נגרוני יותר פרחוני ועם טעמים שונים ממה שהכרתם.

ובעצם, למה ג’ין? הכירו את הקוקטייל “Boulevardier”, קוקטייל קלאסי מאוד דומה לנגרוני אך שבמקום ג’ין, נשתמש בוויסקי ברבן אמריקאי.

Boulevardier

  • 30 מ”ל     ברבן
  • 30 מ”ל     וורמוט אדום
  • 30 מ”ל     קמפרי

הכנה: מערבבים בכוס ערבוב את כל המרכיבים ומסננים לכוס עם קרח או לכוס קוקטייל בלי קרח.

קישוט: סליל תפוז.

אם קראתם עד לפה, בטח הבנתם שאם החלפנו את הספיריט של הקוקטייל לברבן, אפשר להחליף אותו לכל דבר. נסו להכין את הקוקטייל על בסיס וויסקי סקוטי איכותי או מזקל, ותקבלו טעמים מעושנים ומעניינים שיכולים לשדרג את משחק הנגרוני שלכם! ולמה להסתפק בלהחליף את הספיריט? בואו נחליף גם את הביטר! נסו במקום קמפרי להשתמש בצ’ינאר – דז’סטיף ונציאני מבוסס ארטישוק, גליאנו אפרטיבו – אפריטיף איטלקי מריר והדרי, או אולי להוסיף עשבוניות באמצעות שרטרז – ליקר עשבים צרפתי עתיק.

Scorched Earth

  • 30 מ”ל     מזקל
  • 30 מ”ל     קמפרי
  • 30 מ”ל     צ’ינאר

הכנה: מערבבים בכוס ערבוב את כל המרכיבים ומסננים לכוס עם קרח או לכוס קוקטייל בלי קרח.

קישוט: סליל תפוז.

The Bittersweet Garden

  • 30 מ”ל     ג’ין
  • 40 מ”ל     קמפרי
  • 15 מ”ל     שרטרז ירוק
  • 10 מ”ל    פרנה ברנקה

הכנה: מערבבים בכוס ערבוב את כל המרכיבים ומסננים לכוס עם קרח או לכוס קוקטייל בלי קרח.

קישוט: דובדבן אמרנה / סליל תפוז.

 

 

ידעתי שנגיע לוורמוט, יש כל כך הרבה סוגים של וורמוטים, יותר יבשים ופחות מתוקים, נסו לשנות את סוג הוורמוט, אולי שימוש בוורמוט יבש במקום הרוסו (האדום) יתאים לכם יותר.

Lucien Gaudin


  • 30 מ”ל     ג’ין
  • 15 מ”ל     קמפרי
  • 15 מ”ל    קואנטרו
  • 15 מ”ל     וורמוט יבש

הכנה: מערבבים בכוס ערבוב את כל המרכיבים ומסננים לכוס עם קרח או לכוס קוקטייל בלי קרח.

קישוט: סליל תפוז.

The Unusual Negroni

  • 30 מ”ל     ג’ין הנדריקס
  • 30 מ”ל     לילט בלאנק
  • 30 מ”ל     אפרול / גליאנו אפרטיבו

הכנה: מערבבים בכוס ערבוב את כל המרכיבים ומסננים לכוס עם קרח.

קישוט: פלח אשכולית.

 

 

Negroni Sbagliato

  • 45 מ”ל     יין יבש במעבע
  • 30 מ”ל     קמפרי
  • 30 מ”ל     וורמוט אדום

הכנה: מוזגים ישירות את המרכיבים לכוס נמוכה עם קרח ובערבבים קליל.

קישוט: סליל תפוז.

Salted Negroni

  • 45 מ”ל     ג’ין יבש
  • 20 מ”ל     וורמוט אדום
  • 20 מ”ל     קמפרי
  • 30 מ”ל     מיץ אשכוליות
  • מעט מלח ים
  • סודה

הכנה: משקשקים בשייקר עם קרח את כל המרכיבים פרט לסודה, ומוזדים לכוס הי-בול עם קרח. סוגרים בסודה.

קישוט: פלח אשכולית.

אין סוף לשינויים וליצירתיות שנוכל להגיע עם הנגרוני שלנו, מה שנשאר לכם זה לנסות, לשנות ולמצוא את האהוב עליכם!.

 

Leave a Reply

Loading...