קוקטייליםמתכון: קוקטייל Mint Julep

קוקטייל Mint Julep

Mint Julep, הינו קוקטייל קלאסי המכיל וויסקי ברבן, סוכר ונענע.

הקוקטייל מוגש בצורתו המסורתית בכוס ג’ולפ, כוס מכסף קפואה! מלאה בקרח כתוש. קוקטייל זה מזוהה מאוד עם דרום אמריקה ככלל ועם קנטאקי בפרט.

מינט ג’ולפ הומצא בדרום ארצות הברית בסביבות המאה ב18, את הקוקטייל שתו בעיקר העשירים שיכלו להרשות לעצמם לממן את הקוקטייל היקר הזה (בזמנו) וללגום מכוס הכסף היקרה.

מצרכים ומרכיבים: מינט ג’ולפ

  • כוס ג’ולפ (עדיף)
  • מקל סוויזל או כפית בר
  • כותש (muddler)
  • קרח כתוש
  • 10   עלי נענע
  • 60 מ”ל   וויסקי ברבן
  • 15 מ”ל   מי סוכר (1:1)

 

הכנה: Mint Julep

  • הכניסו לכוס הג’ולפ 10 עלי נענע ואת מי הסוכר וכתשו את הנענע בעדינות (חשוב לכתוש בעדינות כדי לא להוציא מהנענע טעמים מרירים).
  • הוסיפו את הברבן ומלאו את הכוס בקרח כתוש.
  • ערבבו היטב בתוך הכוס באמצעות מקל סוויזל או כפית בר.
  • קשטו בנענע והוסיפו קשית.

 

Leave a Reply

Loading...