קוקטייליםמתכון: ליקר פלרנום ביתי

ליקר פלרנום ביתי

פלרנום (Falernum), ליקר המבוסס על רום ג’מייקני ומתובל בתבלינים רבים וקליפות הדרים, שניתן למצוא כמרכיב בקוקטיילי טיקי ומשקאות קריביים רבים.

הפלרנום עושה קאמבק בשנים האחרונות, בזכות ההתעוררות מחודשת של תרבות קוקטלי הטיקי של היום. הליקר עשוי מקליפות של פירות הדר, תבלינים, אגוזים וסוכר. ניתן לרכוש ליקר פלרנום תעשייתי אך התוצאה יוצאת הרבה יותר טעימה אם מכינים בצורה הנכונה בבית. גרסה זו של פלרנום תוצרת בית נכתבה ע”י אורון לרנר, (ברמן ובעלים בבר פרנץ 57, בתל אביב), מכילה ג’ינג’ר טרי, ציפורן, קליפות ליים ,תבלינים נוספים וכמובן רום ג’מייקני מיושן. נסו את הליקר בקוקטלי “טיקי” השונים ותוכלו להתענג על הטעם הטרופי המרענן.

הכנות: פלרנום ביתי

  • סיפון קצפות
  • 2 בלוני N2O
  • מסננת דקה

במדריך נשתמש בטכניקת “השרייה מהירה באמצעות סיפון” שהיא שיטה מהירה ויעילה להשריית טעמים בנוזל. תוכלו לקרוא עלייה בפירוט בכתבה.

ניתן להכין את הליקר באמצעות השרייה רגילה של התבלינים ברום אך תהליך זה יקח יותר זמן (24 שעות).

הוראות:

  1. מכניסים לסיפון קצפת:
  • 100 גרם של ג’ינג’ר חתוך דק
  • 100 גרם של ציפורן
  • 5 יחידות בודדות של כוכב אניס
  • 10 יחידות בודדות של פלפל אנגלי
  • קליפות של 15 ליים (או לימון, בלית ברירה)
  • 500 מ”ל רום ג’מייקני מיושן

2.  פורקים 2 בלוני N2O  אחד אחרי השני מבלי לפרוק גז מהמיכל.

3.  משחררים לחץ הגז לאט לאט ומוודאים תוך כדי שלא יוצא נוזל – במידה ויוצא נוזל עוצרים, נותנים לסיפון לנוח לדקה וממשיכים לפרוק.

4.  שופכים את הנוזל ביחד עם כל התבלינים לסיר ומבשלים עם 2 ליטר מים ו2 קילו סוכר. יש לבשל על אש בינונית עד להרתחה והמסת הסוכר.

5. מסננים לקופסה או צנצנת אטומה, סוגרים היטב במכסה וכותבים על הקופסה “פלרנום”.

– חיי מדף – כשבועיים במקרר

 

 


עכשיו כשיש לנו לנו פלרנום, הגיע הזמן לשלב אותו בקוקטיילים:

CHARTREUSE SWIZZLE

קוקטייל טיקי מעולה על בסיס הליקר הצרפתי “שרטרז”

 

מרכיבים: CHARTREUSE SWIZZLE

  • 45 מ”ל   שרטרז ירוק.
  • 30 מ”ל   מיץ אננס.
  • 20 מ”ל   מיץ ליים טרי.
  • 15 מ”ל   פלרנום.

 

הכנה:

  • יש למזוג את כל המרכיבים לכוס קולינס או הייבול (כוס גבוהה) ולהוסיף קרח גרוס (לא עד הסוף).
  • באמצעות מקל סוויזל או כפית בר יש לערבב היטב את כל המרכיבים עם הקרח הגרוס.
  • יש למלא את שארית הכוס בקרח גרוס, להוסיף קש ולקשט בתפרחת נענע.

One comment

Leave a Reply

Loading...