קוקטייליםהכנת ליקר קפה ביתי

הכנת ליקר קפה ביתי

כולנו אוהבים לשתות קפה בבוקר, אך במאמר זה נלמד להכין ליקר קפה אלכוהולי חזק ומאוזן המתאים לקוקטילי קפה רבים.

ניצור ליקר בעל טעם נפלא של קפה עם ארומות מאוזנות, מתוקות ובועטות שישדרג כל קוקטייל קפה ויעלה אותו ברמה. מצויין לקוקטיל “וויט ראשון – White Russian”, אספרסו מרטיני ועוד..

מרכיבים – ליקר קפה

  • 3/4 כוס (70 גרם)      קפה טחון גס.
  • 2 ורבע כוסות            מים.
  • 1/2 כוס                    סוכר חום.
  • 1 כוס                        רום מיושן.
  • חצי מקל ווניל.

 

הכנה – ליקר קפה

  1. מכניסים את הקפה למיכל / כוס מדידה ומוסיפים 3/4 1  (1 ושלושת רבעי) כוסות מים, מערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ונותנים לבלילה לשבת בטמפרטורת החדר במשך 12 שעות לפחות – עד יום אחד.
  2. מרפדים מסננת צפופה בעזרת פילטר קפה סטנדרטי ומסננים את הקפה לתוך מיכל, חשוב לסנן היטב את הקפה מהמים כך שלא יהיו גרגירי קפה טחון במים ונשאר עם מים בטעמים של הקפה אך בלי הגרגירים. (נניח את המי – קפה בצד ונעבור לשלב הבא).
  3. לוקחים סיר בינוני ושופכים לתוכו חצי כוס מים (מים חדשים) ואת חצי כוס הסוכר החום. מביאים את הסיר לרתיחה תוך כדי בחישה עד להמסת הסוכר. מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר, כ-30 דקות.
  4. מוסיפים את מי הסוכר החום והרום למיכל עם מי הקפה. בעזרת סכין יש לפצל את חצי מקל הווניל ולגרד את הגרעינים. יש להוסיף את הגרעינים ואת המקלות עצמם לתערובת ולערבב היטב.
  5. סוגרים את התערובת היטב ונותנים לה לנוח בטמפרטורת החדר במשך שבועיים. יש לערבב פעם ב4 ימים.

 

זהו, יש לכם ליקר קפה בייתי, עכשיו הגיע הזמן להכין איתו קוקטיילים.

 

White Russian

 

מרכיבים:

  • 60 מ”ל וודקה
  • 30 מ”ל ליקר קפה
  • שמנת מתוקה

הכנה: מוזגים ישירות לכוס עם קרח את הוודקה וליקר הקפה, מזלפים בעדינות את השמנת מעל.

Leave a Reply

Loading...