מגזיןעולם האלכוהולניו-מייק וויסקי New Make Whisky

מהו ניו מייק וויסקי

הגדרה: ניו מייק הינו וויסקי לאחר הזיקוק ולפני היישון בחבית.

בתהליך ייצור וויסקי ישנם 8 שלבים:

  1. הנבטה – משרים שעורה במייכלי מים ענקיים במשך כ48 שעות, לאחר מכן מוציאים את המים ותהליך ההנבטה מתחיל להתרחש ואז מייבשים את השעורה המונבטת.
  2. גריסה – גורסים את השעורה.
  3. בישול – מכניסים את השעורה המונבטת והגרוסה למיכלי בישול גדולים ומוסיפים מים חמים. בתהליך זה כל העמילן שבשעורה מתפרק לגלוקוז ונמס במים.
  4. תסיסה – מוסיפים לבלילה שמרים שהופכים את הגלוקוז לאלכוהול, השמרים אוכלים את הסוכר ומייצרים אלכוהול.
  5. זיקוק – תהליך של חימום הבלילה בתוך דודי זיקוק ענקיים על מנת להפריד את האלכוהול מהבלילה. ישנן 2 סוגים של שיטות זיקוק נפוצות, זיקוק דודי וזיקוק רציף.
  6. יישון – את התזקיק מיישנים בחביות עץ אלון, בדרך כלל לפחות שנתיים בוויסקי אמריקאי ולפחות 3 שנים בוויסקי סקוטי.
  7. ערבוב – מערבבים סוגים שונים של וויסקים בשביל ליצור אחידות בטעמים.
  8. בקבוק – מבקבקים ומוכרים :).
ניתן לקרוא על תהליך ייצור הוויסקי בהרחבה ב”ספר הוויסקי” שנכתב ע”י יונתן ישי.

בוויסקי ניו מייק מדלגים על שלב היישון בחביות והערבוב, וישר אחרי הזיקוק מבקבקים! לכן צבעו שקוף וללא טעמי עץ.

 

 

One comment

Leave a Reply

Loading...