מגזיןמיץ לימון / ליים טרי? לא תודה! (עובדות מדהימות שלא ידעתם על לימון)

מיץ לימון / ליים טרי? לא תודה!

“לימון מוסיף המון”, הזהו שלא רק, חקרנו טיפה ומצאנו עובדות מדהימות על הפרי החמוץ שמשמש אותנו בקוקטיילים רבים…

המיקסולוג המפורסם Dave Arnold פרסם לראשונה בבלוג שלו (2010), שמיץ לימון וליים שישב 4 שעות בדיוק אחרי שנסחט, טעים הרבה יותר ממיץ שנסחט במקום, דייב אפילו ביצע מבחני טעימה עיוורת והוכיח את הטענה שלו.

עדיין אין הסבר מדעי למה זה קורה, אך אנשים רבים עשו את הניסוי הזה והגיעו לתוצאות דומות. הסיבה כנראה כשורה לחומציות שבפרי והחשיפה לאוויר.

בדקנו בעצמנו והגענו לתוצאות הללו:

  • מיץ תפוזים: כמה שיותר טרי יותר טעים, למען האמת, מיץ התפוזים הסחוט התחיל לקבל מרירות לאחר כחצי שעה.
  • מיץ לימון / ליים: 4-6 שעות לאחר הסחיטה הוא הזמן המושלם, המיץ לאחר 4 שעות היה מאוד מרענן ויותר מעודן מהמיץ שנסחט במקום, לאחר 10 שעות של אחסון, המיץ התחיל לאבד מהארומות שלו. לאחר יום שלם של אחסון המיץ קיבל מעט מרירות.

 

עובדות נוספות שלא ידעתם על לימון

  1. לימון לא היה בטבע מאז ומעולם, הוא בעצם הכלאה בין ליים ואתרוג.
  2. ניתן למצוא מעל 50 סוגים שונים של לימונים ברחבי העולם.
  3. הלימון הכבד בעולם נמצא בישראל בשנת 2013 ומשקלו 5.265 קילו!. (ספר השיאים של גינס).
  4. בלימון ממוצע תוכלו לספור 8 גרעינים.
  5. בליים לעולם לא תמצאו גרעינים.. כך תוכלו לדעת אם קניתם ליים או לימון ירוק.
  6. טעמו החמוץ מעולה נגד בחילות, בחיל הים הבריטי תוכלו למצוא מספיק לימונים על כל ספינה כך שיספיקו לפחות לכוס לימונדה אחת ביום לכל מלח.
  7. הערך התזונתי של לימון הוא 29 קלוריות (ל100 גרם) – בערך 15 קלוריות בלימון אחד.
  8. לפני מאות שנים לימונים היו מצרך כל כך נדיר ויקר עד כדי כך שמלכים היו מעניקים אותם אחד לשני כמתנה.
  9. לימון הוא פרי מאוד בריא ועשיר בוויטמין C.

 

נסיים עם הפתגם המפורסם שאמר דייל קרנגי: “אם החיים מחלקים לך לימונים – הכן מהם דאקירי” 🙂

Leave a Reply

Loading...