קוקטייליםמתכון: קוקטייל סזארק קלאסי

מתכון לסזארק

סזארק הוא קוקטייל קלאסי שמגיע מניו אורלינס, שם טוענים שזהו בעצם הקוקטיל הראשון שהומצא (בשנת 1850).

במקור היו מכינים את הסזארק על בסיס קוניאק, אך בשנת 1869 הקוניאק הלך ונעלם מזירת הקוקטיילים האמריקנית, היה קשה לייבא קוניאק בשל מגיפת שכנימות הפילוקסרה שפקדה את הגפנים באירופה. ויסקי שיפון שתמיד היה פופולרי בניו אורלינס, החליף את הקוניאק ועד היום הדעות חלוקות על איזה בסיס אלכוהולי רצוי להגיש את הקוקטייל.

יש כאלה שיעדיפו את הסזארק על בסיס קוניאק ,יש שיעדיפו וויסקי שיפון ויש כאלה שישלבו חצי-חצי.

 

מרכיבים – סזראק

  • 60 מ”ל קוניאק או וויסקי שיפון.
  • 15 מ”ל מי סוכר (1:1).
  • 3 ד”ש  פישודס ביטרס או קראול ביטרס (Creole bitters / Peychaud’s).
  • 1 ד”ש אנגסטורה ביטרס (Angostura bitters).
  • אבסנט.

הכנה – סזארק

  • השפריצו לכוס קרירה מעט אבסנט, נערו מעט את הכוס כדי לבצע פעולת “שטיפה” לכוס עם אבסנט.
  • מזגו את שאר המרכיבים לכוס ערבוב, הוסיפו קרח, ערבבו לקירור ודילול רצוי וסננו את המרכיבים לכוס השטופה באבסנט.
  • נהוג לשתות סזארק ללא קרח (אך לא חובה).
  • קשטו בקליפת לימון.

 

 

Leave a Reply

Loading...