מגזיןציוד בר ותפקידיו

ציוד בר ותפקידיו

ככול שעולם הברים מתפתח, נוספים כלים חדשים המשמשים את הברמן להכנת משקאות שונים, במאמר זה נסקור את ציוד בר ותפקידיו.

שייקר:

השייקר הוא כלי בעל 2  / 3 חלקים שתפקידו לאחד את מרכיבי הקוקטייל, להכניס אויר לקוקטייל ולדללו עם קרח.

אל השייקר מכניסים את מרכיבי הקוקטייל וקרח ומשקשים חזק ואיחוד המרכיבים וקרורום.

שייקר בוסטון

שייקר בוסטון

שייקר זה בנוי משני חלקים, אחד ממתכת ואחד מזכותית, נהוג ובנות את הקוקטייל בשייקר מזכוכית מול עיניי הלקוח, למלא בקרח, לסגור עם שייקר

שייקר טין טין

המתכת ולשקשק

שייקר טין טין

שייקר זה גם הוא בנוי מ2 חלקים אך בניגוד לבוסטון, 2 החלקים הם ממתכת, שייקר זה יותר חדשני ורוב הברמנים משתמשים בו, פשוט מהסיבה שהוא יותר קל, ויותר נוח לעבוד איתו.

שייקר שלושה חלקים

כשמו כן הוא, בנוי מ3 חלקים, חלק 1 שבו בונים את הקוקטייל וממלאים את הקרח, חלק שני הוא מחסה וחלק שלישי פקק, היתרון של שייקר זה שיש לו מסננת קטנה מובנת.

 

מסננת:

שייקר שלושה חלקים

תפקיד המסננת הוא להפריד בין הקרח בשייקר או בכוס ערבוב לבין הנוזל לאחר קירורו.. על מנת שיפסיק את תהליך הדילול.

מסננת קפיץ

מסננת בעלת קפיץ במתלבשת על השיקר ומפרידה בין הנוזל לקרח וכמו כן מונעת יציאת של חתיכות גדולות של פירות, עלים וכו..

מסננת רשת

מסננת ייסודית ודחוסה יותר שמונעת פירורים קטנים של קרח, ובעצם משאירה מקשה נקי יותר מלכלוכים (חלקיקי פירות.. זרעים..)

מסננת ג’ולפ

במסננת זו משתמשים רק בשביל להפריד קרח ונוזל, בדרך כלל נשתמש בה בכוס ערבוב, במשקאות בלי פירות, זרעים, או סירופים סמיכים.

 

כוס ערבוב:

מסננת קפיץ

כוס המיועדת לערבוב מרכיבי הקוקטייל, קירורם ודילולם, נשתמש בכוס ערבוב ולא בשייקר כשנרצה מקשה פחות מדולל.

כפית ערבוב:

כפית שבעזרתה מערבבים את המשקה בכוס הערבוב, מגיע בגדלים שונים וצורות שונות.

 

ג‘יגר:

ג’יגר  הוא כלי מדידה דו צדדי,צד אחד גדול ואחד קטן, נשתמש בו כדי למדוד כמה מילילטרים מכל משקה אנחנו רוצים להכניס לקוקטייל, הג’יגר מגיע בצורות וגדלים שונים, בדרך כלל 60 מ”ל בצד הגדול ו30 מ”ל בקטן, או 50 מ”ל בגדול ו25 מ”ל בקטן.

מסננת רשת

 

פורר:

מכשיר מפלסטיק או ממתכת המתלבש על ראש הבקבוק ומוסט את מהירות יציאת הנוזל מהבקבוק, נלביש את הפורר על כל הבקבוקים בספיד (בקבוקי העבודה).

 

מדלר (כותש):

כלי המיועד לכתישת פירות, צמחים, עשבים, זרעים. בדרך כלל נכתוש בטוח השייקר.

מקל סוויזל:

מקל מעץ שמיועד לבחישה של קוקטיילים עם קרח גרוס, נכניס את המקל לכוס עם המשקה ולאחר מכן נוסיף קרח גרוס, נחזיק את המקל בין הידיים ונסובב אותו לערבוב וקירור המשקה.

דוגמא לשימוש במקל סוויזל:

 

 

חותמת קרח:

מסננת ג’ולפ

כלי ממתכת המיועד להטבעת חתימה על בלוק הקרח בקוקטייל

 

קולפן:

כלי המגיע מעולם הבישול, המשמש לקלף קליפות פירות הדר שונים.

קולפן סלילים

קולפן היוצר סלילים.

 

סקוויזר:

כלי מפלסטיק המיועד למזיקה של נוזלים מאוד סמיכים, כאלה שלא יצאו בקלות מבקבוק רגיל, כמו חלבון.

 

כוס ערבוב

פיפטה:

קלי לטפטוף טיפות (דש) מיועד לביטרים בעיקר שמספיקים מספר טיפות בשביל להעניק למשקה ארומות וטעמים.

 

כף קרח:

כף המשמשת להרמת קוביות קרח.

 

פותחן יין:

כלי המשמש לפתיחת בקבוקי יין ובירה

 

 

פותחן יין
מקל סוויזל

 

 

 

 

 

 

Loading...