עולם האלכוהולהנדריקס Hendrick’s

הנדריקס

הנדריקס הוא ג’ין לחלוטין לא סטנדרטי, שקובע עבור עצמו את הכללים. הוא מזוקק בסקוטלנד ומתובל בעלי וורדים ומלפפון ומגיע בבקבוק רוקחים מסתורי. ההיסטוריה האלטרנטיבית של הג’ין בא במקור לעולם במטרה להציל חיים, כתרופה.

את המקור להנדריק’ס ג’ין ניתן לאתר במוחו הקודח של מאסטר דיסטילר גלנפידיך. בעת שישב בגן ביתו בשעת צהרים של יום סקוטי יפה במיוחד, וכרסם סנדוויץ’ מלפפון תוך כדי לגימת ג’ין, שם הג’ין נית להנדריק הגנן שטיפל הגן הורדים באהבה ומ

סירות אין קץ במשך לא פחות משלושים שנה. הייצור של הנדריק’ס מיוצר בסקוטלנד וניזון מן המים המצוינים של מחוז איירשייר. התיבול הראשוני של הג’ין הוא ב-11 מרכיבים בוטניים – כמו למשל כוסברה ממרוקו, ערער מאיטליה, קימל מהולנד, קמומיל מגרמניה, שורשי אירוס ממרוקו ופרו, גרגירי קובב מאינדונזיה ועוד. בתחילה מזוקקים המרכיבים הבוטניים הללו בשתי מזקקות שונות ונפרדות. האחת מזקקה המכונה “בנט”, שהיא מזקקה דודית בעלת נפח קטן במיוחד, שנבנתה בשנת 1860 וככזו היא אחת העתיקות שעדיין בשימוש. בה מבשלים את המרכיבים ביחד עם האלכוהול, כדי לקבל ג’ין עם יותר עומק של טעם ואופי. השניה היא מזקקה נדירה המכונה “CARTER-HEAD”, שנותרו 4 כמוה בלבד בעולם. במזקקה זו קיים תא הקרוי “סל הטעם”, שבו מניחים את המינונים הנדרשים של התבלינים ודרכו עוברים אדי האלכוהול ולוקחים עמם הלאה טעמים וארומות מעודנים. שתי המזקקות קטנות באופן יוצא מן הכלל, לא יותר מ – 450 ליטר ורק השילוב בין שתי צורות הזיקוק והמשקאות המתקבלים מהם מעניק להנדריק’ס את החלקות המשולבת עם האופי ואיזון הטעמים הנפלא שלו וזו רק אחת הסיבות לכך שאין עוד ג’ין כמו הנדריק’ס.

אך בזאת לא תם תהליך הייצור של הג’ין “השונה” ביותר. מיד לאחר הערבוב בין שני התוצרים של הזיקוק מוסיפים אנשי הנדריק’ס את התיבול אותו הגה המאסטר בגינתו. עלי כותרת של ורדים שנאספו בבולגריה בתחילת הקיץ נסחטים, מזוקקים ומעורבבים בהנדריק’ס יחד עם השריה של מלפפונים ירוקים שנכתשו והושרו במים קרים.

התוצאה המתקבלת היא ארומה עצומה ואינטנסיבית, רעננה והדרית עם מעט כוסברה וריח פרחוני של סיגליות וורדים. על החיך הנדריק’ס ממשיך את מה שהבטיח האף. הוא חלק ומאוזן להפליא, יבש

ונקי, ללא כל חומציות, הדרי ובעל סיומת של מלפפון וורדים.

Loading...